ARCHITECTUUR

Terug

Tafel 1

De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte, dit is veroorzaakt omdat de twee gedeeltes elk een ander vloerniveau hebben en door middel van twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten. Het ontwerp van de ovale tafel van ruim vier meter lang loopt door over beide ruimtes. Aan de ene kant wordt de tafel gebruikt als eettafel en aan de ander kant als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken. Het tafelblad is gemaakt van massief eikenhout en is op het langste stuk 415cm. Om het blad een rank aanblik te geven, loopt de rand schuin af. Het blad is behandeld met blanke olie. Het bijzondere stalen frame is verankerd aan de vloer. De ‘poot’ rust op de eerste traptrede en is voorzien van een eiken houten nis. Het frame beschikt over een prachtig lijnenspel wat doorloopt in de ‘poot’ en richting het blad steeds ranker wordt. Het frame is gepoedercoated met een zandstructuur waardoor het frame een stoere industriële uitstraling krijgt.

Tafel 1

De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte, dit is veroorzaakt omdat de twee gedeeltes elk een ander vloerniveau hebben en door middel van twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten. Het ontwerp van de ovale tafel van ruim vier meter lang loopt door over beide ruimtes. Aan de ene kant wordt de tafel gebruikt als eettafel en aan de ander kant als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken. Het tafelblad is gemaakt van massief eikenhout en is op het langste stuk 415cm. Om het blad een rank aanblik te geven, loopt de rand schuin af. Het blad is behandeld met blanke olie. Het bijzondere stalen frame is verankerd aan de vloer. De ‘poot’ rust op de eerste traptrede en is voorzien van een eiken houten nis. Het frame beschikt over een prachtig lijnenspel wat doorloopt in de ‘poot’ en richting het blad steeds ranker wordt. Het frame is gepoedercoated met een zandstructuur waardoor het frame een stoere industriële uitstraling krijgt.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio