ARCHITECTUUR

Terug

Villa 3 te Gouda (exterieur)

Opdracht: De villa moet worden gerenoveerd i.v.m. gevel problemen, matige isolatie en verouderde installaties. De woning dient ook te worden aangepast aan de veranderde behoeften van de bewoners en levensloopbestendig te worden gemaakt. Hierbij moet ondermeer worden gedacht aan een liftinstallatie en vergroten/herindelen van bepaalde ruimtes.Bij deze renovatie is het de uitdaging om de noodzakelijke ingrepen uit te voeren zonder het lijnenspel aan te tasten van de villa en de tuin. De lift moet dus niet een ‘puist’ tegen de gevel worden, die er tegenaan lijkt te zijn geplakt, maar vloeiend worden geïntegreerd in het ontwerp. Om dit te realiseren wordt gekozen voor een uitbreiding van de villa. Een nieuwe entree op de begane grond i.p.v. de 1e verdieping. Aan de zichtlijnen is in het ontwerp veel aandacht besteed, waardoor interessante doorkijkjes ontstaan zonder de privacy aan te tasten. Bij de nieuwe entree is er bijvoorbeeld voor gekozen om een lichtstraat toe te passen, om zodoende een mooie lichtinval te realiseren en het licht tot diep in het huis te laten schijnen. De entree op de begane grond wordt deels onder de ‘heuvel’ van de tuin gerealiseerd en wordt voorzien van een groendak. Verder is de woning optimaal geïsoleerd en voorzien van innovatieve installaties en zonnepanelen op het platte dak, welke fraai zijn weggewerkt achter een verhoogde gevel. Aan de voorzijde is een imposante ellipsvormige entree ontstaan met een prachtig stalen kunstwerk en een bijzonder vormgegeven betonwand. Dit alles zorgt voor een bijzonder schouwspel met een prachtig en harmonieus lijnenspel.

Villa 3 te Gouda (exterieur)

Opdracht: De villa moet worden gerenoveerd i.v.m. gevel problemen, matige isolatie en verouderde installaties. De woning dient ook te worden aangepast aan de veranderde behoeften van de bewoners en levensloopbestendig te worden gemaakt. Hierbij moet ondermeer worden gedacht aan een liftinstallatie en vergroten/herindelen van bepaalde ruimtes.Bij deze renovatie is het de uitdaging om de noodzakelijke ingrepen uit te voeren zonder het lijnenspel aan te tasten van de villa en de tuin. De lift moet dus niet een ‘puist’ tegen de gevel worden, die er tegenaan lijkt te zijn geplakt, maar vloeiend worden geïntegreerd in het ontwerp. Om dit te realiseren wordt gekozen voor een uitbreiding van de villa. Een nieuwe entree op de begane grond i.p.v. de 1e verdieping. Aan de zichtlijnen is in het ontwerp veel aandacht besteed, waardoor interessante doorkijkjes ontstaan zonder de privacy aan te tasten. Bij de nieuwe entree is er bijvoorbeeld voor gekozen om een lichtstraat toe te passen, om zodoende een mooie lichtinval te realiseren en het licht tot diep in het huis te laten schijnen. De entree op de begane grond wordt deels onder de ‘heuvel’ van de tuin gerealiseerd en wordt voorzien van een groendak. Verder is de woning optimaal geïsoleerd en voorzien van innovatieve installaties en zonnepanelen op het platte dak, welke fraai zijn weggewerkt achter een verhoogde gevel. Aan de voorzijde is een imposante ellipsvormige entree ontstaan met een prachtig stalen kunstwerk en een bijzonder vormgegeven betonwand. Dit alles zorgt voor een bijzonder schouwspel met een prachtig en harmonieus lijnenspel.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio