ARCHITECTUUR

Terug

Woonhuis 1 te Gouda

Ondanks de jonge leeftijd van dit woonhuis was het interieur gedateerd en ontbrak de sfeer en logische samenhang tussen de verschillende ruimten.

De opdrachtgevers hadden een duidelijke boodschap. Creëer een modern interieur met oog voor detail en sfeer. De opdrachtgevers hechten veel waarde aan het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen met het daarbij behorende afwerkingsniveau.

De sfeer in een modern interieur gaat meer dan eens verloren in een afstandelijk en onbehaaglijk ontwerp. Om dit te verkomen is in het ontwerp veel aandacht besteed aan het verlichtingsplan, materiaalgebruik en het laten ontstaan van interactie tussen de verschillende functies binnen de woning.

De keuken is als gevolg hiervan opengebroken om zo licht, ruimte en de verbinding met de eetkamer te creëren. De woonkamer is opgesplitst door een ‘zwevende’ scheidingswand met grote tunnelhaard. Hierdoor wordt de interactie tussen woonkamer en eethoek teruggebracht en krijgen de afzonderlijke ruimtes weer de juiste verhouding en de daarbij behorende intieme sfeer en karakter. De moderne keuken met schiereiland, bar en prachtige raampartij tot aan de vloer complementeert het geheel.

Veel van de meubels zijn in beheer van BLOKVORM® ontworpen en ontwikkeld.

Ondanks de zeer ruime woonkamer, slaapkamers en garage, was er een gebrek aan bergruimte. Door meerdere inloopkasten en kastwanden te creëren en de dubbele garage een multifunctionele functie toe te kennen, wordt dit gebrek omgezet van een zwak naar een sterk punt.

De indeling op de 1everdieping is ook opnieuw ingedeeld. Hierdoor ontstaat ruimte voor kasten, bergruimte en een royale badkamer. De sfeer van de begane grond is doorgetrokken naar zowel de 1e als de 2e verdieping.

Woonhuis 1 te Gouda

Ondanks de jonge leeftijd van dit woonhuis was het interieur gedateerd en ontbrak de sfeer en logische samenhang tussen de verschillende ruimten.

De opdrachtgevers hadden een duidelijke boodschap. Creëer een modern interieur met oog voor detail en sfeer. De opdrachtgevers hechten veel waarde aan het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen met het daarbij behorende afwerkingsniveau.

De sfeer in een modern interieur gaat meer dan eens verloren in een afstandelijk en onbehaaglijk ontwerp. Om dit te verkomen is in het ontwerp veel aandacht besteed aan het verlichtingsplan, materiaalgebruik en het laten ontstaan van interactie tussen de verschillende functies binnen de woning.

De keuken is als gevolg hiervan opengebroken om zo licht, ruimte en de verbinding met de eetkamer te creëren. De woonkamer is opgesplitst door een ‘zwevende’ scheidingswand met grote tunnelhaard. Hierdoor wordt de interactie tussen woonkamer en eethoek teruggebracht en krijgen de afzonderlijke ruimtes weer de juiste verhouding en de daarbij behorende intieme sfeer en karakter. De moderne keuken met schiereiland, bar en prachtige raampartij tot aan de vloer complementeert het geheel.

Veel van de meubels zijn in beheer van BLOKVORM® ontworpen en ontwikkeld.

Ondanks de zeer ruime woonkamer, slaapkamers en garage, was er een gebrek aan bergruimte. Door meerdere inloopkasten en kastwanden te creëren en de dubbele garage een multifunctionele functie toe te kennen, wordt dit gebrek omgezet van een zwak naar een sterk punt.

De indeling op de 1everdieping is ook opnieuw ingedeeld. Hierdoor ontstaat ruimte voor kasten, bergruimte en een royale badkamer. De sfeer van de begane grond is doorgetrokken naar zowel de 1e als de 2e verdieping.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio