ARCHITECTUUR

Terug

Woonhuis 2 Krimpen a/d IJssel

Opdracht:
De opdrachtgevers willen een update van hun woonkamer. Alles moet iets moderner en wat minder ‘zwaar’ ogen.

Het uitgangspunt:
Met behoud van de bestaande vloer en eethoek een grondige opfrisbeurt bewerkstelligen, waar het prettig vertoeven is voor de bewoners.

Oplossing:
De woning is tijdens de bouw voorzien van een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Dit gedeelte van de woonkamer heeft op dit moment geen duidelijke bestemming terwijl het een heel lichte ruimte is met mooi zicht op de achtertuin. Dit in tegenstelling van de huidige zithoek. De zithoek is gesitueerd in het donkerste gedeelte van de woonkamer en doet somber aan.

Door de indeling van de woonkamer te wijzigen heeft elke ruimte een duidelijke bestemming gekregen en is de routing geoptimaliseerd. De lichte uitbouw wordt het speerpunt van de woonkamer. Hier worden twee relax stoelen geplaatst met een op maat gemaakte bijzettafel. Tevens wordt hier een op maat gemaakte kastenwand geplaatst waar de televisie, radioinstallatie en boeken in worden geplaatst. In het bestaande zitgedeelte wordt een nieuwe hoekbank geplaatst zodat het gezellig vertoeven is met de visite bij het haardvuur. Er worden hier wandlampen geplaatst waardoor prachtig strijklicht ontstaat en de lichtsterkte kan worden afgestemd nagelang de gewenste sfeer. De woonkamer wordt voorzien van een nieuw lichtplan. De muren worden voorzien van een zachtere kleur waardoor het lichter en moderner oogt.

De kast, salontafel en bijzettafels worden speciaal voor deze ruimte ontworpen. De maatverhoudingen in de meubels worden met behulp van de ‘gulden snede’ ontworpen. Hierdoor ontstaat de optimale balans in de meubels. Als materiaal is gekozen voor MDF hout. Het wordt deels gefineerd met notenhout en deels gespoten in twee kleuren. Te weten roomwit en zachtgrijs.

Woonhuis 2 Krimpen a/d IJssel

Opdracht:
De opdrachtgevers willen een update van hun woonkamer. Alles moet iets moderner en wat minder ‘zwaar’ ogen.

Het uitgangspunt:
Met behoud van de bestaande vloer en eethoek een grondige opfrisbeurt bewerkstelligen, waar het prettig vertoeven is voor de bewoners.

Oplossing:
De woning is tijdens de bouw voorzien van een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Dit gedeelte van de woonkamer heeft op dit moment geen duidelijke bestemming terwijl het een heel lichte ruimte is met mooi zicht op de achtertuin. Dit in tegenstelling van de huidige zithoek. De zithoek is gesitueerd in het donkerste gedeelte van de woonkamer en doet somber aan.

Door de indeling van de woonkamer te wijzigen heeft elke ruimte een duidelijke bestemming gekregen en is de routing geoptimaliseerd. De lichte uitbouw wordt het speerpunt van de woonkamer. Hier worden twee relax stoelen geplaatst met een op maat gemaakte bijzettafel. Tevens wordt hier een op maat gemaakte kastenwand geplaatst waar de televisie, radioinstallatie en boeken in worden geplaatst. In het bestaande zitgedeelte wordt een nieuwe hoekbank geplaatst zodat het gezellig vertoeven is met de visite bij het haardvuur. Er worden hier wandlampen geplaatst waardoor prachtig strijklicht ontstaat en de lichtsterkte kan worden afgestemd nagelang de gewenste sfeer. De woonkamer wordt voorzien van een nieuw lichtplan. De muren worden voorzien van een zachtere kleur waardoor het lichter en moderner oogt.

De kast, salontafel en bijzettafels worden speciaal voor deze ruimte ontworpen. De maatverhoudingen in de meubels worden met behulp van de ‘gulden snede’ ontworpen. Hierdoor ontstaat de optimale balans in de meubels. Als materiaal is gekozen voor MDF hout. Het wordt deels gefineerd met notenhout en deels gespoten in twee kleuren. Te weten roomwit en zachtgrijs.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio