ARCHITECTUUR

Terug

Woonhuis 3 te Zoetermeer

Hoekwoning in de wijk Buytenwegh de Leyens te Zoetermeer.

Opdracht:
De opdrachtgevers willen een opknapbeurt van hun woonkamer i.v.m. de vertrek van de kinderen uit het ouderlijk huis en de behoefte aan meer comfort en ruimte op de begane grond.

Het uitgangspunt:
De woning is gebouwd in de jaren ’80 en oogt aan de binnenzijde gedateerd. Door de relatief kleine ramen en het schoonmetselwerk aan de binnenzijde is de woonkamer erg donker. De opdracht is de woonkamer te moderniseren en de woonkamer te vergroten en te voorzien van meer daglicht.

Oplossing:
De woonkamer wordt aan de achterzijde voorzien van een uitbouw. De serre zorgt voor de  benodigde daglicht en zorgt voor de extra ruimte. De woning wordt hierdoor comfortabeler in gebruik.

De haard is in het midden aan de achterzijde van de woning gesitueerd. De positie van de haard blijft behouden. De houthaard wordt alleen vervangen door een tunnel gashaard. Omdat de serre achter de haard wordt gesitueerd komt de haard los te staan in de ruimte en kan aan beide zijden worden genoten van het haardvuur.

De eethoek wordt van de donkerste plek van de woonkamer verplaatst naar de lichtste plek van de kamer, de serre. In de serre wordt ook nog een extra set stoeltjes geplaatst waar de bewoners heerlijk kunnen genieten van de haard en tuin. De serre zal hierdoor een belangrijke plek gaan innemen in het dagelijks gebruik van de woonkamer.

In de bestaande woonkamer bestaat nu volop ruimte voor een mooie zithoek en een ‘zwevend’ TV meubel. Verder wordt de vloer voorzien van een nieuwe parketvloer met een zachtgrijze hardwax. De wanden worden prachtig strak gestuukt en voorzien van een warme zachtgrijze tint. Het elektraplan en lichtplan worden geheel vernieuwd. Er wordt gebruik gemaakt van wandlampen in de woonkamer en serre.

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de kleuren okergeel, cognac bruin, antraciet en zachtgrijs ontstaat er een fraai geheel waar de bewoners weer jaren van kunnen genieten.

Woonhuis 3 te Zoetermeer

Hoekwoning in de wijk Buytenwegh de Leyens te Zoetermeer.

Opdracht:
De opdrachtgevers willen een opknapbeurt van hun woonkamer i.v.m. de vertrek van de kinderen uit het ouderlijk huis en de behoefte aan meer comfort en ruimte op de begane grond.

Het uitgangspunt:
De woning is gebouwd in de jaren ’80 en oogt aan de binnenzijde gedateerd. Door de relatief kleine ramen en het schoonmetselwerk aan de binnenzijde is de woonkamer erg donker. De opdracht is de woonkamer te moderniseren en de woonkamer te vergroten en te voorzien van meer daglicht.

Oplossing:
De woonkamer wordt aan de achterzijde voorzien van een uitbouw. De serre zorgt voor de  benodigde daglicht en zorgt voor de extra ruimte. De woning wordt hierdoor comfortabeler in gebruik.

De haard is in het midden aan de achterzijde van de woning gesitueerd. De positie van de haard blijft behouden. De houthaard wordt alleen vervangen door een tunnel gashaard. Omdat de serre achter de haard wordt gesitueerd komt de haard los te staan in de ruimte en kan aan beide zijden worden genoten van het haardvuur.

De eethoek wordt van de donkerste plek van de woonkamer verplaatst naar de lichtste plek van de kamer, de serre. In de serre wordt ook nog een extra set stoeltjes geplaatst waar de bewoners heerlijk kunnen genieten van de haard en tuin. De serre zal hierdoor een belangrijke plek gaan innemen in het dagelijks gebruik van de woonkamer.

In de bestaande woonkamer bestaat nu volop ruimte voor een mooie zithoek en een ‘zwevend’ TV meubel. Verder wordt de vloer voorzien van een nieuwe parketvloer met een zachtgrijze hardwax. De wanden worden prachtig strak gestuukt en voorzien van een warme zachtgrijze tint. Het elektraplan en lichtplan worden geheel vernieuwd. Er wordt gebruik gemaakt van wandlampen in de woonkamer en serre.

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de kleuren okergeel, cognac bruin, antraciet en zachtgrijs ontstaat er een fraai geheel waar de bewoners weer jaren van kunnen genieten.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio