Boerderij te Putten

 

Idyllische woonboerderij gelegen op royaal perceel.

 

Opdracht:

De opdrachtgevers wilden, alvorens over gaan tot koop, weten wat de mogelijkheden waren van deze woonboerderij. Kan de woning zo worden verbouwd, dat het tegemoetkomt aan hun wensen?

 

Het uitgangspunt:

Alle voorzieningen aanwezig op de begane grond (levensloop bestendig). Minimaal drie en liefst vier slaapkamers aanwezig. Royale woonkamer met openhaard en mooi zicht naar buiten. Een woonkeuken met veel sfeer en behoud van contact met de woonkamer.

 

Oplossing:

De woonboerderij bestaat uit twee delen. Een oud en een nieuw gedeelte verbonden middels een gang. De woning beschikt, ondanks de uitbreiding in het verleden, over een beperkte ruimte en een zeer onpraktische indeling.

 

Door de indeling en routing op de begane grond geheel te wijzigen, blijkt er voldoende ruimte beschikbaar te zijn. Binnen het bestaande stramien kunnen alle gewenste voorzieningen worden ondergebracht. Door de entree en het trappenhuis te centreren tussen de beide gedeeltes, ontstaat er een logische en duidelijke routing. Aan de ene zijde van de entree het leefgedeelte en aan de andere zijde het slaapgedeelte met de daar bijbehorende functies.

 

De eerste verdieping daarentegen heeft onvoldoende ruimte en hoogte tot zijn beschikking, om hier minimaal twee slaapkamers en een badkamer in te situeren. Een rigoureuze stap is hier noodzakelijk. De rietenkap boven het nieuwe gedeelte moet gedraaid worden om te zorgen voor de benodigde ruimte en de verbinding tussen beide gedeeltes. Door het aanbrengen van dakkapellen ontstaat er voldoende ruimte voor drie slaapkamer, separaat toilet, bergruimte en een badkamer.

 

Opdrachtgevers zijn meer dan tevreden en gesterkt in zijn en haar keuze.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!