ARCHITECTUUR

Terug

Villa 2 te Gouda

Een royaal vrijstaande herenhuis gelegen in een jaren ’30 wijk in Gouda. De woning is in het verleden gebruikt als huisartsenpraktijk gecombineerd met woonhuis. Het gedateerde woonhuis had als gevolg hiervan de beschikking over twee entrees en meerdere toiletgroepen op de begane grond.

De nieuwe eigenaren gaven de volgende opdracht mee: ontwerp een sfeervol woonhuis met een nieuwe indeling/routing en voorzie de gehele woning van modern wooncomfort.

De gehele woning is voorzien van dubbelglas, dakisolatie en vloerisolatie en er is een nieuwe CV en luchtbehandelinginstallatie geïnstalleerd, zodat het energie verbruik drastisch zal dalen.

Op de begane grond moest veel worden gewijzigd. In de loop van de jaren was hier veel uitgebouwd ten behoeve van de huisartsenpraktijk. Deze ruimte moet op een logische wijze worden ‘teruggeven’ aan de woonruimte. De wachtkamer in de zijuitbouw kreeg meerdere nieuwe functies zoals TV-, computer-, hobby-, en pianokamer en is toegankelijk gemaakt d.m.v. openslaande deuren in een nieuw gecreëerde muuropening.

De originele Bruynzeel keuken uit 1936 was te klein en laag om te kunnen functioneren als moderne keuken. De ruimte is sfeervol omgebouwd als waskamer met behoud van het keukenblok.

De nieuwe keuken is gesitueerd in de achteruitbouw, waar vroeger de huisarts zijn kantoor hield. Een fraaie keuken voorzien van een gezellig schiereiland met bar en zicht op de achtertuin.

Op de 1e verdieping is een nieuwe badkamer ontworpen met inloopdouche en dubbele wastafel. Aan de voorzijde is een slaapkamer gesitueerd met nieuwe inloopkast, klein balkon en een haard. De plafonds zijn vervangen en voorzien van sierlijst. Aan de achterzijde is de 2e royale kamer gesitueerd.

Met de typisch steile jaren ’30 trap bereik je de zolder. Deze is geheel vernieuwd. De ruimte is voorzien van 2 slaapkamers, 2e badkamer, bergvliering, CV-ruimte en een speelzolder(boven een slaapkamer).

Dit prachtige herenhuis heeft ondanks zijn enorme formaat een knusse en intieme woonsfeer gekregen. Een heerlijk huis om met een gezin in te wonen. Ondanks dat de woning van top tot teen verbouwd is, heeft de woning een meer jaren ’30 gevoel gekregen dan dat de woning voor de verbouwing had.

Villa 2 te Gouda

Een royaal vrijstaande herenhuis gelegen in een jaren ’30 wijk in Gouda. De woning is in het verleden gebruikt als huisartsenpraktijk gecombineerd met woonhuis. Het gedateerde woonhuis had als gevolg hiervan de beschikking over twee entrees en meerdere toiletgroepen op de begane grond.

De nieuwe eigenaren gaven de volgende opdracht mee: ontwerp een sfeervol woonhuis met een nieuwe indeling/routing en voorzie de gehele woning van modern wooncomfort.

De gehele woning is voorzien van dubbelglas, dakisolatie en vloerisolatie en er is een nieuwe CV en luchtbehandelinginstallatie geïnstalleerd, zodat het energie verbruik drastisch zal dalen.

Op de begane grond moest veel worden gewijzigd. In de loop van de jaren was hier veel uitgebouwd ten behoeve van de huisartsenpraktijk. Deze ruimte moet op een logische wijze worden ‘teruggeven’ aan de woonruimte. De wachtkamer in de zijuitbouw kreeg meerdere nieuwe functies zoals TV-, computer-, hobby-, en pianokamer en is toegankelijk gemaakt d.m.v. openslaande deuren in een nieuw gecreëerde muuropening.

De originele Bruynzeel keuken uit 1936 was te klein en laag om te kunnen functioneren als moderne keuken. De ruimte is sfeervol omgebouwd als waskamer met behoud van het keukenblok.

De nieuwe keuken is gesitueerd in de achteruitbouw, waar vroeger de huisarts zijn kantoor hield. Een fraaie keuken voorzien van een gezellig schiereiland met bar en zicht op de achtertuin.

Op de 1e verdieping is een nieuwe badkamer ontworpen met inloopdouche en dubbele wastafel. Aan de voorzijde is een slaapkamer gesitueerd met nieuwe inloopkast, klein balkon en een haard. De plafonds zijn vervangen en voorzien van sierlijst. Aan de achterzijde is de 2e royale kamer gesitueerd.

Met de typisch steile jaren ’30 trap bereik je de zolder. Deze is geheel vernieuwd. De ruimte is voorzien van 2 slaapkamers, 2e badkamer, bergvliering, CV-ruimte en een speelzolder(boven een slaapkamer).

Dit prachtige herenhuis heeft ondanks zijn enorme formaat een knusse en intieme woonsfeer gekregen. Een heerlijk huis om met een gezin in te wonen. Ondanks dat de woning van top tot teen verbouwd is, heeft de woning een meer jaren ’30 gevoel gekregen dan dat de woning voor de verbouwing had.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio