Blokvorm Architectuur

 

Bureauprofiel


Blokvorm Architectuur staat voor ontwerpen in de breedste zin van het woord. Multidisciplinair ontwerpen, van deurkruk tot complexe gebouwen en van kunstwerken tot meubels. Altijd blijven onderzoeken en verkennen wat de mogelijkheden zijn. Streven naar een tijdloos ontwerp met een herkenbare vormtaal.

 

Blokvorm Architectuur richt zich hoofdzakelijk op de bouw en verbouw van zowel het interieur als het exterieur van uw woning of bedrijfsruimte. Vanaf het schetsontwerp tot en met de volledige begeleiding van het bouwproces kan door ons verzorgd worden.

 

Hiernaast richten wij ons op de ontwikkeling van meubels en producten en zijn wij in staat om al uw specifieke wensen op dit vlak te verwezenlijken.

 

De ontwerpen van Blokvorm Architectuur worden gekenmerkt door een vloeiend lijnen- en lichtspel met een duidelijke routing en oog voor ieder detail. Een ontwerp dat optimaal gebruik maakt van haar ruimtelijke kwaliteit en een reactie aangaat met zijn omgeving, zonder te forceren.

 

Innovatie is één van de belangrijkste peilers binnen onze bedrijfsfilosofie. Innoveren is een logisch gevolg van vooruitstrevend ontwerpen en noodzakelijk als je verantwoord en duurzaam wilt bouwen of verbouwen. Door gebruik te maken van moderne technieken en materialen komen we tot nieuwe en verbeterde inzichten, zodat een maatschappelijk verantwoord ontwerp ontstaat. Een ontwerp dat geen afbreuk doet aan haar omgeving, maar juist verrijking geeft.

 

Als bedrijf dragen wij ook graag ons steentje bij aan het realiseren van een schonere wereld. We zijn er als architectenbureau best trots op dat we ‘paperless’ werken. Alles gaat digitaal, zelfs het vervaardigen van schetsen en notities. Het bedrijf wordt verwarmd door middel van een warmtepomp en alle benodigde energie wordt opgewekt door gebruik te maken van zonnepanelen. De afvalstromen worden ook goed van elkaar gescheiden. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel!

 

Om de droom van onze opdrachtgevers te vertalen naar architectuur is het inleven in de opdrachtgevers, met hun specifieke wensen en verlangens, van essentieel belang. Het ontwerp zal de opdrachtgevers alleen optimaal passen als zij vanaf het begin van het ontwerpproces centraal staan. Zij zijn als een personages uit een spannend boek. Telkens geeft het ontwerp meer prijs van zijn gelaagdheid en zonder toelichting voelen de gebruikers waar zij deel van uitmaken. Ze geven zich als het ware over aan het ontwerp en laat zich meevoeren en verrassen van het begin tot het eind. De gebruikers worden opgenomen in het ontwerp en maken deel uit van de ruimte. De droom zal tastbaar worden en alle zintuigen zullen hierdoor geprikkeld worden.

 

Er is pas sprake van een geslaagd ontwerp als de gebruikers werkelijk ervaren wat de ontwerper voor ogen heeft.

 

Blokvorm Architectuur is gefascineerd door ‘functionele schoonheid’. Vormgeving die puur voortkomt vanuit gebruikswaarde en techniek en niet uitsluitend voortkomt uit het oogpunt van schoonheid en design. In onze ontwerpen laten we zien hoe de logische samenhang van alle onderdelen zorgt voor een zuivere vorm en functionele schoonheid. Altijd uniek en op maat gemaakt!

 

Kijk voor meer inspiratie bij onze projecten en maak vrijblijvend een afspraak bij ons!

 

Wie ben ik?


Mijn naam is Jeroen Blok. Ik ben getrouwd met Janneke en samen hebben we drie kinderen. Na eerst jaren werkzaam te zijn geweest in de makelaardij, werd mij één ding duidelijk. Het gemis aan creativiteit en bezieling in het werk. Dit gemis kon niet worden gecompenseerd met de energie die ik kreeg van het werken met mensen. Tijdens een wereldreis van bijna een jaar heb ik geleerd je hart te volgen. Het meest zal je excelleren waar je passie ligt en alleen op die manier kan je tot ongekende hoogte stijgen. Tijdens mijn studie werd duidelijk dat mijn interesses een breed werkveld bestrijken. Ik voel me als een vis in het water als ontwerper van architectuur, interieurarchitectuur, meubelontwerpen, productdesign en als kunstenaar. Ik zie mezelf hierdoor als vormgever die zich niet alleen bezighoud met één facet van het werkveld, maar verder kijkt en zoekt naar creatieve oplossingen, totdat de puzzel helemaal compleet is.

 

Hoe ga ik te werk?


Tijdens het eerste kennismakingsgesprek nemen we rustig alle plannen en wensen door (programma van eisen), om te kijken of onze bedrijfsfilosofie aansluit bij uw verwachtingspatroon. Het beste resultaat kan alleen daar bereikt worden, waar beide partijen elkaar enthousiastmeren en er sprake is van openheid, respect en vertrouwen. De meerwaarde van mij als interieurarchitect is dat ik uw wensen vertaal tot een prachtig ontwerp of het nu gaat om een woning, kantoor, warenhuis, restaurant, tentoonstellingsruimte of dokterspraktijk. Dat gaat veel verder dan stylen of aankleden. Ik analyseer uw wensen als gebruiker en de mogelijkheden van het gebouw en maak een complete indelings- en inrichtingsontwerp en een verlichtingsplan. Als gevolg hiervan kunnen bouwkundige ingrepen gewenst zijn, zoals een nieuwe entree, uitbouw of daadwerkelijk een compleet gebouw. Veelal worden maatwerk meubelen meegenomen in het ontwerp. Al uw wensen kunnen worden gerealiseerd.

 

De begeleiding wordt opgedeeld in de volgende fases:

• SO fase (Schetsontwerp)

• VO fase (Voorlopig ontwerp)

• DO fase (Definitief ontwerp)

• Bouwbegeleiding

 

Is er bepaalde expertise nodig in verband met de omvang of complexiteit van een bouwproject, dan wordt er gebruik gemaakt van gerenommeerde externe partijen zoals: bouwkundige bureau, constructeur, installateur, meubelmaker etc.

 

Kijk voor meer inspiratie op deze website en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak om iets moois in gang te zetten.

Jeroen Blok Blokvorm Architectuur interieur exterieur maatwerk

Naam: Jeroen Blok
Woonplaats: Gouda
Geboren in: 1976
Afgestudeerd: in 2011 als interieurarchitect aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Architectenregister: ingeschreven bij Bureau Architectregister sinds 15 september 2011, registratienummer: 4.11901.001
Titel: interieurarchitect

Eigen bedrijf: sinds begin 2012

Beroepsvereniging: ingeschreven bij de BNO