ARCHITECTUUR

Terug

Villa 6 te Moordrecht

De wens van de opdrachtgevers is de woning iets speciaals mee te geven. Een woning met een aantal eyecatchers en een uniek karakter. De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte, dit is veroorzaakt doordat de twee gedeeltes over een ander vloerniveau beschikken en middels twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten. Er is een ovale tafel van ruim vier meter ontworpen die doorloopt over de twee ruimtes en aan de ene kant dient als eettafel en aan de ander kant dienst doet als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken. Verder wordt er een brede gashaard geplaatst met natuurstenen ombouw, die de hoogte van de woonkamer extra accentueert. Het maatwerk TV meubel, dressoir en trapkast van natuurlijke materialen, het subtiele kleurgebruik en een nieuw verlichtingsplan maken het geheel af. Om de gewenste sfeer in de woonkamer te kunnen beïnvloeden is op een aantal plaatsen gekozen voor een RGB ledstrip, waarvan de lichtkleur en lichtsterkte op afstand is te beïnvloeden door middel van een app.

Villa 6 te Moordrecht

De wens van de opdrachtgevers is de woning iets speciaals mee te geven. Een woning met een aantal eyecatchers en een uniek karakter. De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte, dit is veroorzaakt doordat de twee gedeeltes over een ander vloerniveau beschikken en middels twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten. Er is een ovale tafel van ruim vier meter ontworpen die doorloopt over de twee ruimtes en aan de ene kant dient als eettafel en aan de ander kant dienst doet als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken. Verder wordt er een brede gashaard geplaatst met natuurstenen ombouw, die de hoogte van de woonkamer extra accentueert. Het maatwerk TV meubel, dressoir en trapkast van natuurlijke materialen, het subtiele kleurgebruik en een nieuw verlichtingsplan maken het geheel af. Om de gewenste sfeer in de woonkamer te kunnen beïnvloeden is op een aantal plaatsen gekozen voor een RGB ledstrip, waarvan de lichtkleur en lichtsterkte op afstand is te beïnvloeden door middel van een app.

© Blokvorm 2017 - Website & SEO door lourenz ® ontwerpstudio