Maatwerk wijnbar

Maatwerk wijnbar

 

Heerlijke wijnbar met wijnklimaatkast op maat gemaakt

 

De wens van de opdrachtgevers was glashelder. De woonkamer en keuken moesten één geheel gaan vormen en de keuken moest worden voorzien van een heerlijke wijnbar met een opbergruimte voor wijnflessen en een wijnklimaatkast. 

 

Er is gekozen voor maatwerk meubels waardoor de bar naadloos aansluit bij de bestaande keuken en er mooie bijpassende eetkamertafel is gerealiseerd. De bar heeft ook een balk waar je relax je voeten op kan neerzetten zodat je in alle rust en stijl van een wijntje kan genieten. De bar is verder voorzien van een ‘onzichtbare’ lade met elektra aansluitingen om je apparatuur in op te laden. De bergvakken voor de wijnflessen kunnen naar wens worden verlicht met elke denkbare kleur. De wijnklimaatkast is voorzien van 2 temperatuurzones en zorgt voor een fles wijn op de perfecte temperatuur. 

 

Verder is de woonkamer voorzien van een nieuw lichtplan met bijbehorende verlichting en kleurenschema. De zelfde stijl van de wijnbar is doorgetrokken naar de eetkamertafel en de rest van de woonkamer. Laat het genieten maar beginnen! 

Blokvorm architectuur meubel ontwerp tvmeubel

Maatwerk design TV meubel

 

Dit TV meubel is in opdracht van de klant ontworpen door Blokvorm Architectuur®

 

De mensen wilde graag een betere onderverdeling in de woonkamer tussen de kinderhoek en de zitruimte. Een permanent muurtje plaatsen leek hun niet de ideale oplossing, maar wat dan wel?! Al snel was de oplossing gevonden door een maatwerk meubelstuk te ontwerpen met een semi permanente karakter. In dit meubelstuk moet alle multimedia apparatuur worden weggewerkt. Ook de TV moet aan het oog kunnen worden onttrokken, wanneer deze niet wordt gebruikt.

 

Om het maatwerk meubel een speels uiterlijk mee te geven, is in het ontwerp gekozen voor het gebruik van meerdere volumes met verschillende kleuren en materialen. Er is gebruik gemaakt van 2 soorten fineer met een mooie structuur en spuitwerk in een warm grijze teint. Het speelse karakter wordt extra versterkt door de volumes onderling van elkaar te laten verspringen en de muur mee te nemen in het ontwerp. Een ‘kijkvenster’ tussen de muur en de maatwerk TV meubel bevorderd de interactie tussen de kinderhoek en de zithoek.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blokvorm architectuur meubel ontwerp

Maatwerk design meubel

 

Deze ‘serie’ maatwerk meubels zijn in opdracht van de klant ontworpen door Blokvorm Architectuur.

 

Garderobekast

De garderobekast zorgt voor een mooie opgeruimde hal. De kast is onderverdeeld in verschillende ruimtes voor ondermeer jassen, sjaals, handschoenen, schoenen en ander klein huisraad. Om de kast een elegant uiterlijk mee te geven, is er een nis verwerkt in het ontwerp. De nis is met eikenfineer bekleed. De onderliggende lades zijn in een aardse teint gespoten. Dit contrasteert mooi met het overige wit. In de nis kan heel mooi een kunstwerk of bloemen worden geplaatst, die prachtig wordt aangelicht door de geïntegreerde verlichting. Allemaal elementen om chique uitstraling te realiseren.

 

Buffetkast

De buffetkast is voorzien van de benodigde kastruimte en lades. Binnenin is ruimte gereserveerd voor een printer en een gedeelte waar alle apparatuur kan worden opgeruimd en opgeladen. Ook in dit ontwerp is een nis met verlichting verwerkt om sfeer te creëren en de kast een speels effect te geven.

 

TV kast

De TV kast is een bijzonder maatwerk meubel. Deze is op een prachtige wijze rondom een muur vormgegeven. De kast is voorzien van diverse planken en lades waardoor een multifunctioneel meubelstuk ontstaat. De TV is subtiel in de kast weggewerkt door middel van een TV lift.

De buffetkast en het TV maatwerk meubel hebben dezelfde materiaalkeuze en kleurencombinatie met een herkenbaar lijnenspel, waardoor een mooie eenheid wordt gecreëerd.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Blokvorm architectuur meubel ontwerp ovale tafel

XL tafel

die de eetkamer met de woonkamer verbindt

 

De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte, dit is veroorzaakt omdat de twee gedeeltes elk een ander vloerniveau hebben en door middel van twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten. Het ontwerp van de ovale XL tafel van ruim vier meter lang loopt door over beide ruimtes. Aan de ene kant wordt de tafel gebruikt als eettafel en aan de ander kant als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken.

 

Het tafelblad is gemaakt van massief eikenhout en is op het langste stuk 415cm. Om het blad een rank aanblik te geven, loopt de rand schuin af. Het blad is behandeld met blanke olie. Het bijzondere stalen frame is verankerd aan de vloer. De ‘poot’ rust op de eerste traptrede en is voorzien van een eiken houten nis. Het frame beschikt over een prachtig lijnenspel wat doorloopt in de ‘poot’ en richting het blad steeds ranker wordt. Het frame is gepoedercoated met een zandstructuur waardoor het frame een stoere industriële uitstraling krijgt.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp badkamermeubel

Stoer badkamermeubel

 

Badkamermeubel met een stoere uitstraling

 

Opdracht: Ontwerp een badkamermeubel met een stoere uitstraling en praktisch in gebruik.

 

Een ontwerp dat zich onderscheid in zijn eenvoud en gebruik van mooie materialen. Het contrast van materialen geeft het meubel een extra dimensie en zorgt voor een industriële uitstraling.

 

De gebruikte materialen hebben naast hun fraaie uiterlijk ook elk een afzonderlijke functie. Het beton is op een manier gegoten dat het water makkelijk wordt afgevoerd en dat het eenvoudig is schoon te houden.

 

Het roestvaste frame dient als constructie voor het meubel. Het eikenhout dient voor de opberging van handdoeken en toiletartikelen.

 

Alle personen die gebruik maken van de badkamer hebben de beschikking over hun eigen ladekast.

 

Nieuwsgierig geworden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Blokvorm architectuur meubel ontwerp bank

XL bank

 

Ronde bank op maat gemaakt!

 

De ronde bank is een zeer fraaie blikvanger in de showroom. 

 

De bank staat op een kleine verhoging en vormt hiermee het centrum van de showroom. De punt van het podium dient als beginpunt waaruit alle lijnen in de showroom beginnen en uitlopen in een waaiervorm. 

 

Op de bank kunnen de klanten even rustig een kopje koffie drinken en al het moois in de showroom met elkaar bespreken. 

 

De ronde vorm heeft een uitnodigend karakter en zorgt dat de klant zich helemaal op zijn gemak voelt. 

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp badkamermeubel

Badkamermeubel

 

Badkamermeubel op maat gemaakt voor opdrachtgevers

 

De opdrachtgevers kwamen tot de ontdekking dat er, wat betreft badkamermeubilair, binnen het reguliere circuit weinig variatie voorhanden is.

 

Opdracht:

Maak een ontwerp van twee badkamermeubels. Een ladekast voor onder de wastafel en een kast voor het badlinnen en de toiletartikelen. Het ontwerp moest onderscheidend zijn met een eigen karakter en behoud van functionaliteit.

 

Als eerste is een lange en smalle kast met een lade ontworpen. De kast is eenvoudig te openen met de bijzonder ‘wave’ handgrepen. De lade zorgt naast bergruimte ook voor een blinde zijde achter de handgreep.

 

Als tweede is een lange ladekast ontworpen voor onder de wastafel. Het meubel bestaat uit twee laden de wederom eenvoudig te openen zijn met de ‘wave’ handgreep.

 

De fraaie belijning, detaillering en materiaal geven de meubels een eigen identiteit.

 

Wilt u weten wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp balie

Balie

 

Ontwerp balie

 

De eerste indruk die je als bedrijf maakt, is natuurlijk erg belangrijk.

 

Een balie is dan ook echt het visitekaartje van je bedrijf en dient goed weer te geven wat je als bedrijf wilt uitstralen.

 

De vorm, het lijnenspel, het kleur- en materiaalgebruik sluiten naadloos aan bij het overige ontwerp van de showroom en geeft mooi weer wat de klant kan verwachten tijdens zijn bezoek aan de showroom.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp dressoir wijnkast

Dressoir | Wijnkast

 

Meubelontwerp in perfecte harmonie

 

De opdrachtgevers wilde in het nieuwe ontwerp van hun woonkamer beschikken over veel bergruimte en tevens moest er een geschikte plek worden gevonden voor hun wijnflessen. In het ontwerp van het dressoir zijn beide eisen meegenomen en vormen een prachtige harmonie.

 

Het meubelontwerp is hierdoor zowel functioneel als mooi. Als extra is een RGB ledstrip verwerkt in het gedeelte van de wijnflessen, waarvan de lichtkleur en lichtsterkte op afstand is te beïnvloeden door middel van een app.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubelontwerp dressoir

Dressoir 1

 

Dressoir op maat gemaakt door Blokvorm Architectuur

 

Een meubelstuk dat functioneel moet zijn en tegelijkertijd dient als een kunstwerk aan de muur. Dat was de wens van de opdrachtgevers.

 

Door te zorgen voor een mooie vlakverdeling op de muur en een genuanceerd kleurenspel tussen de muur en het meubelstuk ontstaat er een mooi schouwspel. Dit meubelstuk maakt deel uit van een serie. Er is tevens een TV meubel ontworpen in dezelfde vormtaal. Deze is gesitueerd aan de andere zijde van de woonkamer waardoor een mooi geheel ontstaan is.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blokvorm architectuur meubelontwerp salontafel

Salontafel 2

 

Unieke salontafel op maat gemaakt

 

De opdrachtgevers wilde graag een salontafel die perfect aansluit bij de overige meubelstukken en goed bereikbaar is van elke zitplek.

 

Ook moest rekening worden gehouden met de loop naar het buitenterras, zodat deze niet verstoord wordt.

 

Door het gebruik van gepolijst roestvast staal krijgt het onderstel een luchtig aanzicht en neemt het frame door het spiegelende oppervlakte de kleuren van de omgeving aan. Hierdoor lijkt de salontafel bijna te zweven.

 

De bladen zijn gemaakt van massief eikenhout en gespoten in verschillende kleuren lak.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Blokvorm architectuur meubel ontwerp kast

Boekenkast

 

Een multifunctionele kast met ruimte voor boeken, televisie, multimedia en bergruimte.

 

Deze multifunctionele kast maakt onderdeel uit van een serie met een salontafel en bijzettafel.

 

De kast is opgebouwd uit twee delen waardoor het bovenste gedeelte minder diepte nodig heeft en de kast minder groot oogt. De kast is vervaardigd uit MDF hout.

 

Het ’raster’ is gespoten in gebroken wit en de achterwand en schuifdeuren zijn gespoten in zacht/warm grijs. De laden zijn bekleed met notenhout fineer.

 

In combinatie met de salontafel en de bijzettafel ontstaat een fraai geheel en een aangename sfeer.

TV meubel 3

 

Zeer fraai meubelstuk

op maat gemaakt voor de klant

 

Een maatwerk meubel afgewerkt met eikenfineer en aan de binnenzijde bekleed met een decoratieve beplating. Het meubelstuk is mooi uitgelijnd met zowel de gashaard als de trap, hierdoor ontstaat een mooi geheel en lijnenspel.

 

Het meubelstuk beschikt over 2 klepdeuren en in de achterwand zitten alle benodigde elektra voorzieningen verwerkt voor de televisie en overige randapparatuur.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blokvorm architectuur interieur ontwerp woonhuis

Roomdivider met haard

 

Opdracht:

 

Ontwerp een leefruimte met een duidelijke routing en maak duidelijk onderscheid tussen de verschillende functies binnen deze ruimte. Waar mogelijk, voorzie de woonkamer van een openhaard en creëer een huiselijke sfeer.

 

Om de juiste maatverhouding in de woonkamer terug te brengen, was een permanente ingreep noodzakelijk. Mede door de wens van een openhaard was de oplossing snel gevonden. Een roomdivider met openhaard!

 

De ‘roomdivider’ in combinatie met een tunnelhaard is vervolgens midden in de woonkamer geplaatst. Hierdoor ontstaat interactie tussen de woonkamer en de eetkamer en kan in beide ruimten genoten worden van het vuur in de tunnelhaard.

 

De ‘roomdivider’ loopt aan de bovenkant en onderzijde niet door tot de vloer en het plafond. De open ruimte zorgen voor luchtigheid tussen de beide ruimtes. De open ruimte aan de onderzijde wordt tevens gebruikt om haardhout op te bergen. Aan weerzijden van de wand zijn TV meubels geplaatst en bovenop de wand een opbergruimte voor boeken.

 

Hierdoor is een multifunctionele eyecatcher ontstaan tot grote tevredenheid van onze klanten.

 

Nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp eettafel

Eettafel

 

Op maat gemaakte vierkante eettafel

 

Het lukte de klant niet om een mooie kleine vierkant tafel te vinden en vroeg ons om er één voor haar te ontwerpen. 

 

Het ontwerp bestaat uit een speels stalen frame met een opvallende okergele kleur. Het frame bestaat uit vier facetten die met een behoud van een tussenruimte aan elkaar zijn gelast. Het ontwerp behoudt hiermee een luchtig karakter met een uitgesproken vormentaal. 

 

Het tafelblad is voorzien van een eikenfineer en een hardwax. Door de afgeschuinde kanten behoudt het blad zijn lichte karakter. 

 

Een gepersonaliseerde tafel waar de klant heerlijk aan kan tafelen.

 

Bent u op zoek naar een meubel voor uw interieur maar heeft u nog niet de juiste gevonden?

 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Blokvorm architectuur meubelontwerp tvkast

TV kast 2

 

Functioneel meubelstuk

dat tegelijk ook dient als kunstwerk

 

Een meubelstuk dat functioneel moet zijn en tegelijkertijd dient als een kunstwerk aan de muur. Dat was de wens van de opdrachtgevers.

 

Door te zorgen voor een mooie vlakverdeling op de muur en een genuanceerd kleurenspel tussen de muur en het meubelstuk ontstaat er een mooi schouwspel. Achter het grote vlak schuilt de tv en achter het kleine vak de randapparatuur. Beide vlakken kunnen naar tegengestelde richting worden weggeschoven.

 

Dit meubelstuk maakt deel uit van een serie. Er is tevens een dressoir ontworpen in dezelfde vormtaal. Deze is gesitueerd aan de andere zijde van de woonkamer waardoor een mooi geheel ontstaan is.

 

Bent u op zoek naar een meubel maar heeft u de juiste nog niet gevonden? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blokvorm architectuur meubel ontwerp haard roomdivider

Haard en roomdivider

 

Op maat gemaakte haard en roomdivider in één

 

Om de woonkamer subtiel onder te verdelen in een zitgedeelte en een eetgedeelte is gekozen om een roomdivider te ontwerpen met een geïntegreerde tunnelhaard, bergruimte en een nis. 

 

In dit appartement is het niet mogelijk een afvoer te realiseren voor een gashaard of openhaard, daarom is gekozen voor een elektrische haard. Hierdoor krijg je toch de beoogde sfeer en gezelligheid. 

 

Al met al een fraai meubelstuk met veel functies.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp salontafel

Salontafel 1

 

Tafel op maat gemaakt door Blokvorm Architectuur

 

De salontafel maakt deel uit van een serie met een kast en bijzettafel.

 

De tafel moest lang en smal worden vanwege de situering van de zithoek en de benodigde loopruimte rondom. De salontafel is in twee delen opgebouwd en de onderlinge verhoudingen zijn overeenkomstig de ’gulden snede’. Hierdoor ontstaat een optimale maatverhouding.

 

Ook is de salontafel voorzien van bergvakken voor boeken en tijdschriften en er zit een ’verborgen’ lade in voor bergruimte. Het meubel is opgebouwd uit MDF hout en een deel is gespoten in gebroken wit en het andere gedeelte in zacht/warm grijs. De kern en de lade zijn bekleed met notenhout fineer.

 

In combinatie met de kast en de bijzettafel ontstaat een fraai geheel en een aangename sfeer.

Boekenkast / Servieskast

 

Boekenkast op maat gemaakt door Blokvorm Architectuur

 

De opdracht die onze klant ons gaf was:

Ontwerp een boekenkast met een geïntegreerd gedeelte voor het servies. Het ontwerp moet over voldoende meters boekenplank beschikken.

 

Het ontwerp is subtiel en voorzien van een ingetogen kleur. In het ontwerp draait het in de eerste plaats om de boeken en niet om de kast. De boeken zorgen voor het kleurenspectrum.

 

De drie serviesgedeelten steken uit de kast naar voren. Hierdoor ontstaat een mooie balans tussen de afzonderlijke ruimtes en is er tegelijkertijd ruimte voor de grote serviesstukken. Het serviesgedeelte is specifiek ontworpen naar de wensen van de opdrachtgever.

 

De kast van hoogwaardige MDF is prachtig gespoten met een harde lak en is hierdoor kras- en kleurvast. De kast is demontabel en blijft hierdoor transporteerbaar. De kast is tenslotte voorzien van ‘piano’ verlichting, welke goed aansluit bij het subtiele ontwerp.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contant met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp bar

Barmeubel

 

Design barmeubel op maat gemaakt door Blokvorm Architectuur

 

Wat is er nu fijner dan bij thuiskomst van een drukke werkdag lekker aanschuiven aan de ‘bar’, om even bij te praten tijdens de bereiding van het eten en te genieten van de heerlijke geuren en een drankje.

 

Opdracht:

Maak een ontwerp van barmeubel wat naadloos aansluit bij het ontwerp van de rest van de woonkamer zonder de balans in de keuken te verstoren. De bar moet plaats bieden aan twee personen.

 

Het meubel is uitgevoerd in massief eikenhout van 4cm dik en voorzien van een witte hardwaxolie, waardoor het materiaal niet vergeeld en zijn natuurlijke kleur behoudt. Altijd uniek en op maat gemaakt!

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!