Stadswoning te Gouda

 

Karakteristieke stadswoning met compleet nieuw ontwerp en indeling

 

Een karakteristieke woning op een prachtige plek in Gouda gelegen nabij een statig park en het oude centrum van Gouda. De opdrachtgevers zijn verliefd op deze plek en de heerlijke tuin. Alleen de indeling van het huis voldoet geheel niet meer aan hun gezinssituatie: een gezin met twee jonge kinderen.

 

De woning is in het verleden een aantal keer gewijzigd en uitgebreid, waardoor een onlogische indeling is ontstaan en alles erg ‘hokkerig’ aanvoelt. Aan ons de opdracht om de woning om te toveren tot woning die weer logisch aanvoelt en de noodzaak om te verhuizen wegneemt. 

 

Het vloerplan van de woning moest als gevolg hiervan helemaal worden omgegooid. De grootste winst is het verplaatsen van het trappenhuis, zodat je veel beter uitkomt op de 1e verdieping en de trap minder in de weg staat op de begane grond. Alleen de woonkamer is op de zelfde plek gebleven en de overige ruimtes hebben allemaal een andere functie gekregen.

 

De ouderslaapkamer met eigen badkamer is bijvoorbeeld naar beneden verplaatst, waardoor de kinderen boven een eigen verdieping hebben gekregen met geweldige slaapkamers en een eigen badkamer. De slaapkamers beschikken over een slaapverdieping om het extra gezellig te maken. 

 

De keuken heeft ook een andere plek gekregen en is door het nieuwe kozijn met openslaande deuren in de zijgevel erg licht en goed toegankelijk geworden. Het vormt hiermee het kloppende hart van het huis met toegang tot de heerlijke tuin. 

 

Ook de buitenzijde is voorzien van een nieuw kleurenpallet waardoor het exterieur ook helemaal up to date is. De opdrachtgevers zijn dolenthousiast en voelen zich weer helemaal thuis. Wat hen vooral opvalt, is hoe logisch alles aanvoelt en hoe comfortabel dezelfde ruimte is met een geheel nieuwe indeling. Ze kunnen zich haast niet meer voorstellen hoe het voorheen was.