Villa 3 te Gouda


Upgrade exterieur 

 

De ligging van de villa is aan de Hollandse IJssel te Gouda. Het uitzicht van de villa biedt aan de ene zijde prachtig uitzicht over IJssel en ander zijde over de landerijen.

 

Opdracht: De villa moet i.v.m. gevel problemen voorzien worden van een nieuwe gevelbekleding. De woning dient op bepaalde punten gemoderniseerd te worden en levensloopbestendig te worden gemaakt. Hierbij moet ondermeer worden gedacht aan een liftinstallatie en vergroten van bepaalde ruimtes.

 

Bij de renovatie is het de uitdaging om de noodzakelijke ingrepen uit te voeren zonder het lijnenspel aan te tasten van de villa en de fraai vormgegeven tuin. De lift moet dus niet een ‘puist’ tegen de gevel worden, die er tegenaan lijkt te zijn geplakt. Het moet fraai worden verwerkt in het ontwerp en de vormgeving tot de verbeelding spreken. Om dit te realiseren wordt gekozen voor een uitbreiding van de villa. Een nieuwe entree op de begane grond i.p.v. de 1everdieping. De lift is hierdoor dicht bij het trappenhuis gesitueerd.

 

De routing wordt op de 1verdieping ook aangepast, zodat een ruime entree, toilet en werkkast ontstaat. Aan de zichtlijnen is in het ontwerp ook veel aandacht besteed. Hierdoor ontstaan mooie doorkijkjes en worden andere zaken aan het oog onttrokken. Er is bijvoorbeeld gekozen voor een lichtstraat om mooie lichtinval te realiseren.

 

De entree op de begane grond komt deels onder een ‘heuvel’ van de tuin en wordt voorzien van een groendak. Dit alles zorgt voor een bijzonder schouwspel met een prachtig en harmonieus lijnenspel.

 

De gevel wordt deels bekleed met cementvezel tegels en duurzaam houten latten en voorzien van fijn uitgevoerde stalen kozijnen.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!