Woonhuis 7 te Capelle aan den IJssel

 

Upgrade woonhuis

 

Deze royale woning wordt met veel plezier bewoond door de opdrachtgevers. De begane grond was alleen toe aan een modernisering. De wensen van de bewoners waren duidelijk. Meer openheid, licht en ruimte. Een andere wens was om de keuken te voorzien van een kookeiland.

 

Om dit te bewerkstellig was een nieuwe indeling en interieur noodzakelijk. De ruimte moest letterlijk worden open gebroken. Er is een vide gerealiseerd zodat er veel ruimte en licht in de woonkamer kan binnentreden. Hierdoor is er een mooie verbinding ontstaan tussen de woonkamer en de werkkamer op de vide. Verder is de ombouw van de trap en de tussenruimte met toilet en kastruimte geheel weggebroken. Hierdoor is een prachtige interactie is gerealiseerd tussen de woonkamer en de keuken. Het toilet is verplaatst naar de aanpandige garage.

 

De maatwerk keuken met kookeiland was niet eenvoudig te realiseren in verband met de beperkte breedte van de keuken. Als oplossing is gekozen om de kastenwand met apparatuur weg te werken in de draagmuur tussen de keuken en de garage, zodat er een prima ruimte is ontstaan om het keukeneiland met aangrenzende tafel te kunnen situeren.

 

Verder is de entree voorzien van een nieuwe tussendeur in de vorm van een glazenpui en een maatwerk garderobe kast. Ook de TV-hoek is voorzien van een maatwerk meubel. 

 

De woonkamer heeft de beschikking over een heerlijk gashaard en is in zijn geheel strak afgewerkt met stuc. Het nieuwe lichtplan, gekoppeld aan domotica, maakt de sfeer helemaal af. De woning heeft door dit alles een enorme upgrade ondergaan en voldoet hierdoor weer helemaal aan alle wensen van de bewoners.