Blokvorm architectuur interieur ontwerp renovatie dijkwoning

Dijkwoning te Groot-Ammers

 

Karakteristieke dijkwoning

 

Deze woning deed in het verleden dienst als winkelpand met bovenwoning en was hard toe aan een grondige renovatie. Om het winkelpand om te toveren tot een heerlijke woning is de gehele indeling omgegooid. 

 

De woning is voorzien van een nieuw trappenhuis met een vide en veel daglicht. De trap is op een andere plek dan de originele trap gesitueerd, waardoor de ruimte veel beter in te delen was. 

 

Op de 1e verdieping zijn de slaapkamers en de badkamer gesitueerd. In de benedenverdieping zijn 2 hele royale ruimtes gesitueerd met toegang tot de tuin.

 

De voormalige winkel op dijkniveau doet nu dienst als woonlaag met woonkamer, woonkeuken en werkkamer. Voor het materiaalgebruik is gekozen voor gerookte eikenhout gecombineerd met een betonlook gietvloer, een zwarte keuken met een RVS aanrechtblad en groene accent wanden. Deze stoere materialen en kleuren geven de woning veel karakter en sfeer. 

 

Het is fijn dat de bewoners openstonden voor grote aanpassingen, zodat het hun droomhuis is geworden. Bedankt voor het vertrouwen!

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp woonhuis5

Woonhuis 5 Gouda

 

Prachtig gerenoveerde en modern vormgegeven interieur

 

De opdrachtgevers zijn de eerste bewoners van het pand en wonen er met veel plezier. Na uitvoerig te hebben rondgekeken naar een andere woning in de omgeving hebben ze toch besloten om te blijven, maar dan moest de woning wel helemaal worden aangepast aan hun huidige woonwensen.

 

De woning is in zijn geheel gemoderniseerd en voorzien van een nieuw interieur. De bewoners hadden de wens om de woning te voorzien van een strak interieur met behoud van een huiselijke sfeer.

 

De woonkamer is ondermeer voorzien van een strakke gashaard en maatwerk kasten. De vloer is uitgevoerd in een gietvloer en de wanden zijn strak afgewerkt met stuc. Het kleurpallet is voorzien van rustige natuurlijke tinten met af en toe een accent okergeel. Verder is het verlichtingsplan geheel gewijzigd en voorzien van led armaturen en aangesloten middels domotica. Hierdoor is het mogelijk om de vele kunstwerken goed uit te lichten en komen ze mooi tot hun recht.

 

Het grote ronde vloerkleed zorgt voor een intieme zithoek. Alle deuren zijn vernieuwd en voorzien van modern hang- en sluitwerk. Verder zijn de badkamer en de toiletruimtes vernieuwd en alle vloer-, raam- en wandafwerking vervangen. De woning heeft door dit alles een enorme upgrade ondergaan en voldoet hierdoor weer helemaal aan de wensen van de bewoners.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm Architectuur interieur ontwerp villa6

Villa 6 te Moordrecht

 

Optimalisatie interieur dat voldoet aan de wensen van de klant

 

De wens van de opdrachtgevers is de woning iets speciaals mee te geven, een optimalisatie van het interieur. Een woning met een aantal eyecatchers en een uniek karakter.

 

De woonkamer is in de huidige situatie duidelijk opgesplitst in een eetgedeelte en een zitgedeelte. Dit is veroorzaakt doordat de twee gedeeltes over een ander vloerniveau beschikken en middels twee traptreden met elkaar verbonden/gescheiden zijn. In het ontwerp moeten deze ruimtes beter op elkaar aansluiten.

 

Er is een ovale tafel van ruim vier meter ontworpen die doorloopt over de twee ruimtes en aan de ene kant dient als eettafel en aan de ander kant dienst doet als bar. Ook de tafelverlichting loopt door in beide ruimtes om dit effect te versterken. Verder wordt er een brede gashaard geplaatst met natuurstenen ombouw, die de hoogte van de woonkamer extra accentueert. Het maatwerk TV meubel, dressoir en trapkast van natuurlijke materialen, het subtiele kleurgebruik en een nieuw verlichtingsplan maken het geheel af.

 

Om de gewenste sfeer in de woonkamer te kunnen beïnvloeden is op een aantal plaatsen gekozen voor een RGB ledstrip, waarvan de lichtkleur en lichtsterkte op afstand is te beïnvloeden door middel van een app.

 

Nieuwsgierig geworden en benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp villa3

Villa 3 te Gouda

 

Modernisering interieur villa

 

De ligging van de villa is aan de Hollandse IJssel te Gouda. Het uitzicht van de villa biedt aan de ene zijde prachtig uitzicht over de IJssel en aan andere zijde over de landerijen.

 

Nadat het exterieur geheel is gerenoveerd onder onze leiding en naar ons ontwerp, moest ook het interieur worden gemoderniseerd en levensloopbestendig worden gemaakt. Hierbij moet ondermeer worden gedacht aan een liftinstallatie en vergroten/herindeling van bepaalde ruimtes. Aan de zichtlijnen is binnen het ontwerp veel aandacht besteed, waardoor interessante doorkijkjes ontstaan zonder de privacy aan te tasten.

 

Bij de nieuwe entree is er bijvoorbeeld voor gekozen om een lichtstraat toe te passen, om zodoende een mooie lichtinval te realiseren en het daglicht tot diep in het huis te laten schijnen. In de woning is gekozen voor rustige en natuurlijke tinten die naadloos aansluiten op de tuin.

 

In het ontwerp worden strakke lijnen afgewisseld met organische vormen, waardoor een interessant lijnenspel ontstaat.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp villa2

Villa 2 te Gouda

 

 

Modernisering en renovatie van een jaren ’30 herenhuis

Een royaal vrijstaande herenhuis gelegen in een jaren ’30 wijk in Gouda. De woning is in het verleden gebruikt als huisartsenpraktijk gecombineerd met woonhuis. Het gedateerde woonhuis had als gevolg hiervan de beschikking over twee entrees en meerdere toiletgroepen op de begane grond.

 

De nieuwe eigenaren gaven de volgende opdracht mee: ontwerp een sfeervol woonhuis met een nieuwe indeling/routing en voorzie de gehele woning van modern wooncomfort.

 

De gehele woning is voorzien van dubbelglas, dakisolatie en vloerisolatie en er is een nieuwe CV en luchtbehandelinginstallatie geïnstalleerd, zodat het energie verbruik drastisch zal dalen.

 

Op de begane grond moest veel worden gewijzigd. In de loop van de jaren was hier veel uitgebouwd ten behoeve van de huisartsenpraktijk. Deze ruimte moet op een logische wijze worden ‘teruggeven’ aan de woonruimte. De wachtkamer in de zijuitbouw kreeg meerdere nieuwe functies zoals TV-, computer-, hobby-, en pianokamer en is toegankelijk gemaakt d.m.v. openslaande deuren in een nieuw gecreëerde muuropening.

 

De originele Bruynzeel keuken uit 1936 was te klein en laag om te kunnen functioneren als moderne keuken. De ruimte is sfeervol omgebouwd als waskamer met behoud van het keukenblok.

 

De nieuwe keuken is gesitueerd in de achteruitbouw, waar vroeger de huisarts zijn kantoor hield. Een fraaie keuken voorzien van een gezellig schiereiland met bar en zicht op de achtertuin.

 

Op de 1e verdieping is een nieuwe badkamer ontworpen met inloopdouche en dubbele wastafel. Aan de voorzijde is een slaapkamer gesitueerd met nieuwe inloopkast, klein balkon en een haard. De plafonds zijn vervangen en voorzien van sierlijst. Aan de achterzijde is de 2e royale kamer gesitueerd.

 

Met de typisch steile jaren ’30 trap bereik je de zolder. Deze is geheel vernieuwd. De ruimte is voorzien van 2 slaapkamers, 2e badkamer, bergvliering, CV-ruimte en een speelzolder(boven een slaapkamer).

 

Dit prachtige herenhuis heeft ondanks zijn enorme formaat een knusse en intieme woonsfeer gekregen. Een heerlijk huis om met een gezin in te wonen. Ondanks dat de woning van top tot teen verbouwd is, heeft de woning een meer jaren ’30 gevoel gekregen dan dat de woning voor de verbouwing had.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp woonhuis1

Woonhuis 1 te Gouda

 

Modernisering woonhuis

 

met speciaal op maat gemaakte meubels van Blokvorm Architectuur

 

Ondanks de jonge leeftijd van dit woonhuis was het interieur gedateerd en ontbrak de sfeer en logische samenhang tussen de verschillende ruimten.

 

De opdrachtgevers hadden een duidelijke boodschap. Creëer een modern interieur met oog voor detail en sfeer. De opdrachtgevers hechten veel waarde aan het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen met het daarbij behorende afwerkingsniveau.

 

De sfeer in een modern interieur gaat meer dan eens verloren in een afstandelijk en onbehaaglijk ontwerp. Om dit te verkomen is in het ontwerp veel aandacht besteed aan het verlichtingsplan, materiaalgebruik en het laten ontstaan van interactie tussen de verschillende functies binnen de woning.

 

De keuken is als gevolg hiervan opengebroken om zo licht, ruimte en de verbinding met de eetkamer te creëren. De woonkamer is opgesplitst door een ‘zwevende’ scheidingswand met grote tunnelhaard. Hierdoor wordt de interactie tussen woonkamer en eethoek teruggebracht en krijgen de afzonderlijke ruimtes weer de juiste verhouding en de daarbij behorende intieme sfeer en karakter. De moderne keuken met schiereiland, bar en prachtige raampartij tot aan de vloer complementeert het geheel.

 

Veel van de meubels zijn in beheer van BLOKVORM ontworpen en ontwikkeld.

 

Ondanks de zeer ruime woonkamer, slaapkamers en garage, was er een gebrek aan bergruimte. Door meerdere inloopkasten en kastwanden te creëren en de dubbele garage een multifunctionele functie toe te kennen, wordt dit gebrek omgezet van een zwak naar een sterk punt.

 

De indeling op de 1everdieping is ook opnieuw ingedeeld. Hierdoor ontstaat ruimte voor kasten, bergruimte en een royale badkamer. De sfeer van de begane grond is doorgetrokken naar zowel de 1e als de 2e verdieping.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur meubel ontwerp

Woonhuis 6 te Gouda

Upgrade en restyling van woning

 

De wens van de bewoners is om meer eenheid in de woning te creëren zodat er meer rust ontstaat. Voldoende bergruimte was ook een belangrijk punt van aandacht.

 

Allereerst is de entree vergroot en is een verlaagde plafond verwijderd. Door een grote glazen tussendeur te plaatsen tussen de hal en de woonkamer komt er nu heel veel daglicht binnen. Een op maat gemaakte garderobekast zorgt voor een mooie afwerking met een chique uitstraling.

 

Vervolgens is de woonkamer opnieuw ingedeeld en voorzien van maatwerk meubels speciaal ontworpen door Blokvorm Architectuur®. Deze meubels zijn prachtig geïntegreerd in de woning en zorgen voor veel rust, sfeer en ruimte. De TV-kast is een bijzonder maatwerk meubel. Deze is prachtig rondom een muur vormgegeven en de TV is hierin subtiel weggewerkt middels een TV-lift.

 

Tenslotte is er een nieuw lichtplan uitgevoerd zodat er een juiste verdeling van het licht ontstaat en alle plekken in huis beschikken over de juiste verlichting.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp appartement

Appartement 1 te Gouda

 

Stijlvol appartement met diverse functies

 

De wens van de opdrachtgever is om in dit appartement wonen en werken mooi met elkaar te verenigen.

 

De royale woonkamer is subtiel onderverdeeld in een woon- en werkgedeelte door middel van een room divider annex sfeerhaard. Het speciaal hiervoor ontworpen meubelstuk doet tevens dienst als servieskast.

 

Ook de werkhoek en de eetkamertafel is speciaal voor de opdrachtgever ontworpen en vervaardigd.

 

Het verlichtingsplan is voorzien van domotica en kan zodoende handmatig als ook met mobiel of tablet bediend en afgesteld worden.

 

Een ontwerp dat perfect aansluit bij de wensen van de opdrachtgever en zowel goed functioneert als kantoor en als woonhuis.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp

Villa 1 te Reeuwijk

 

Upgrade villa

 

met een unieke ligging aan de Reeuwijkse Plassen.

 

De bestaande situatie op de eerste verdieping van deze villa sluit niet meer aan bij de wensen van de huidige bewoners.

 

Deze verdieping is een plek waar de bewoners intensief gebruik van maken. Elk met zijn of haar eigen wensen.

 

Wat is er gebeurd?

Het ontwerp vertoont zowel moderne als karakteristieke kenmerken.

Een verdieping met veel licht, karakter en hedendaags comfort en luxe.

Een ontwerp waar iedereen zichzelf in terug kan vinden en uitstekend aansluit bij de wensen van de bewoners.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp

Boerderij 1 te Ermelo

 

Prachtig gelegen karakteristieke rietgedekte woonboerderij te Ermelo.

 

Het bestaande ontwerp is geheel gewijzigd om aan de wensen van de opdrachtgevers te voldoen.

 

De leefruimtes zijn meer gericht op de tuin en het zuiden. Er zijn openslaande deuren aangebracht zodat de tuin en omgeving veel meer betrokken worden bij de woning. De gehele woning is voorzien van modern wooncomfort en natuurlijke materialen.

 

De gehele routing is gewijzigd en het trappenhuis verplaatst. Hierdoor is een veel logischere indeling ontstaan met veel meer sfeer. Op de begane grond zijn alle faciliteiten aanwezig. De bovenverdieping is geschikt gemaakt voor zowel de kinderen als logees.

 

Het exterieur is voorzien van een nieuwe rieten kap en extra gevelopeningen. Tevens is het voorzien van een nieuw kleurenschema.

 

In het nieuwe ontwerp is optimaal gebruik gemaakt van de ruimtelijke kwaliteit van de woonboerderij en haar omgeving.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp

Woonhuis 3 te Zoetermeer

 

Modernisering woonhuis

 

Hoekwoning in de wijk Buytenwegh de Leyens te Zoetermeer.

 

Opdracht:

De opdrachtgevers willen een opknapbeurt van hun woonkamer i.v.m. de vertrek van de kinderen uit het ouderlijk huis en de behoefte aan meer comfort en ruimte op de begane grond.

 

Het uitgangspunt:

De woning is gebouwd in de jaren ’80 en oogt aan de binnenzijde gedateerd. Door de relatief kleine ramen en het schoonmetselwerk aan de binnenzijde is de woonkamer erg donker. De opdracht is de woonkamer te moderniseren en de woonkamer te vergroten en te voorzien van meer daglicht.

 

Oplossing:

De woonkamer wordt aan de achterzijde voorzien van een uitbouw. De serre zorgt voor de  benodigde daglicht en zorgt voor de extra ruimte. De woning wordt hierdoor comfortabeler in gebruik.

 

De haard is in het midden aan de achterzijde van de woning gesitueerd. De positie van de haard blijft behouden. De houthaard wordt alleen vervangen door een tunnel gashaard. Omdat de serre achter de haard wordt gesitueerd komt de haard los te staan in de ruimte en kan aan beide zijden worden genoten van het haardvuur.

 

De eethoek wordt van de donkerste plek van de woonkamer verplaatst naar de lichtste plek van de kamer, de serre. In de serre wordt ook nog een extra set stoeltjes geplaatst waar de bewoners heerlijk kunnen genieten van de haard en tuin. De serre zal hierdoor een belangrijke plek gaan innemen in het dagelijks gebruik van de woonkamer.

 

In de bestaande woonkamer bestaat nu volop ruimte voor een mooie zithoek en een ‘zwevend’ TV meubel. Verder wordt de vloer voorzien van een nieuwe parketvloer met een zachtgrijze hardwax. De wanden worden prachtig strak gestuukt en voorzien van een warme zachtgrijze tint. Het elektraplan en lichtplan worden geheel vernieuwd. Er wordt gebruik gemaakt van wandlampen in de woonkamer en serre.

 

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de kleuren okergeel, cognac bruin, antraciet en zachtgrijs ontstaat er een fraai geheel waar de bewoners weer jaren van kunnen genieten.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp woonhuis

Woonhuis 4 te Zoetermeer

 

Herindeling van het interieur en aanpassen van het verlichtingsplan

 

In de ogen van de opdrachtgevers was vooral de hal en tussendeur naar de woonkamer een doorn in het oog. Maar tijdens het ontwerpproces werd de wens uitgesproken om de gehele woonkamer een opfrisbeurt te geven.

Als gevolg van deze wens zijn de hal en woonkamer geheel gestukadoord met een prachtig strak resultaat als gevolg. Verder is de hal, woonkamer en keuken voorzien van nieuwe vloeren en is de indeling gewijzigd.

 

Een belangrijk verbeterpunt was de verlichting. Er is een nieuw verlichtingsplan gemaakt en gekozen voor bijpassende armaturen. De TV is geplaatst op een maatwerk meubel waar alle elektronica mooi in kan worden weggewerkt.

 

Het pronkstuk van de begane grond is de nieuwe glazenwand tussen de hal en de woonkamer. De glazenwand zorgt voor veel licht in de hal en geeft de woonkamer meer uitstraling.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Blokvorm architectuur interieur ontwerp

Boerderij te Putten

 

Idyllische woonboerderij gelegen op royaal perceel.

 

Opdracht:

De opdrachtgevers wilden, alvorens over gaan tot koop, weten wat de mogelijkheden waren van deze woonboerderij. Kan de woning zo worden verbouwd, dat het tegemoetkomt aan hun wensen?

 

Het uitgangspunt:

Alle voorzieningen aanwezig op de begane grond (levensloop bestendig). Minimaal drie en liefst vier slaapkamers aanwezig. Royale woonkamer met openhaard en mooi zicht naar buiten. Een woonkeuken met veel sfeer en behoud van contact met de woonkamer.

 

Oplossing:

De woonboerderij bestaat uit twee delen. Een oud en een nieuw gedeelte verbonden middels een gang. De woning beschikt, ondanks de uitbreiding in het verleden, over een beperkte ruimte en een zeer onpraktische indeling.

 

Door de indeling en routing op de begane grond geheel te wijzigen, blijkt er voldoende ruimte beschikbaar te zijn. Binnen het bestaande stramien kunnen alle gewenste voorzieningen worden ondergebracht. Door de entree en het trappenhuis te centreren tussen de beide gedeeltes, ontstaat er een logische en duidelijke routing. Aan de ene zijde van de entree het leefgedeelte en aan de andere zijde het slaapgedeelte met de daar bijbehorende functies.

 

De eerste verdieping daarentegen heeft onvoldoende ruimte en hoogte tot zijn beschikking, om hier minimaal twee slaapkamers en een badkamer in te situeren. Een rigoureuze stap is hier noodzakelijk. De rietenkap boven het nieuwe gedeelte moet gedraaid worden om te zorgen voor de benodigde ruimte en de verbinding tussen beide gedeeltes. Door het aanbrengen van dakkapellen ontstaat er voldoende ruimte voor drie slaapkamer, separaat toilet, bergruimte en een badkamer.

 

Opdrachtgevers zijn meer dan tevreden en gesterkt in zijn en haar keuze.

 

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!